Nu we vanaf 1 juni weer voorzichtig vanachter onze thuiswerkplekken vandaan komen, is het wat ons betreft eens tijd om terug te kijken op de afgelopen periode.

Nadat we met z’n allen vanaf medio maart in de “intelligente lockdown” gingen, raakten we schoorvoetend gewend aan thuiswerken en video calls. De absolute nummer 1 als woord van het jaar zal ongetwijfeld “Corona” worden. Maar ook “Zoom sessie”, “thuiswerkplek” en “1,5 meter samenleving” zullen naar ons idee hoog gaan scoren in de ranking lijstjes.

Wij van TeamPLAYers.NU hebben ons uiteraard ook aangepast aan de nieuwe werkelijkheid. We zijn ondertussen ingewijd in Zoom, gaan veel bewuster om met kilometers rijden voor zomaar even een fysieke afspraak en leveren zodoende absoluut onze bijdrage aan de reductie van de CO2 uitstoot.

Toch zijn we vooral erg blij dat er weer ruimte ontstaat voor live intermenselijk contact. Wij mensen zijn sociale dieren die gedijen bij contact met elkaar. Of dit nu samen op een terrasje is, demonstreren op veilige afstand op het Malieveld of gewoon een gezellig etentje met familie of vrienden.

Ook in werk mogen we het belang van het intermenselijk contact zeker niet onderschatten. Werk gaat over doelen stellen en resultaten bereiken, over concurrentie en survival of the fittest. Werk gaat ook over een toegevoegde waarde willen leveren voor de samenleving, ertoe willen doen. Maar werk gaat toch vooral ook over SAMEN. Samen ergens voor gaan, samen leren, samen plezier hebben en samen successen vieren. Samen teleurstellingen overwinnen, samen kletsen over het weekend, samen een gezellig kopje koffie en samen de laatste smeuïge roddels doornemen. De afkorting van TEAM is niet voor niets: Together Everyone Achieves More.

De emoties die wij als mensen uiten doen we door te communiceren. Wist je dat slechts 7% van onze communicatie uit de daadwerkelijke woorden bestaat? De overige communicatie is non verbaal: 55% lichaamstaal en 38% stemgebruik.

Je zult begrijpen dat het lezen van de non-verbale communicatie tussen mensen of binnen een team een stuk gemakkelijker gaat als je bij elkaar bent. Je voelt de energie, ziet de lichaamshouding en hoort welke emotie er in iemands stem gelegd wordt. Hierdoor wordt het gemakkelijker afstemmen en de klokken weer gelijkzetten op weg naar het gezamenlijke doel.

Wij gaan vol energie weer aan de slag met het bouwen aan sterke teams. Uiteraard houden we de veiligheidsregels in acht, waarbij we vooral ook gewoon ons gezond boerenverstand blijven gebruiken.

Wij wensen iedereen veel SAMEN werken toe!

Recente berichten en recensies

Meer weten? Neem contact met ons op.  Wij staan je graag te woord.

Investeren in je team is essentieel voor het behalen van resultaat.